Sidor

söndag 26 oktober 2014

United in pink + NailartSunday: Bröst

Sista dagen på detta års United in pink-vecka är här, och den infaller såklart på en söndag som även är en NailartSunday. Temat för dagen är bröst, så då gjorde jag bröst. Eller något...


Jag behöll Pink macaroon från igår, klistrade över runda dekaler på nederkanten av nageln och målade reaten av nageln med Black tie från Nox Twilight. Slutligen använde jag ett dottingtool och gjorde bröstvårtor med hjälp av City från HM.


Det kanske blev lite kladdigt, och det kanske inte är supervackert, men det tycker jag inte spelar någon roll. För jag tycker de blev lite småroliga och det piggar upp så här en grå söndag i slutet av oktober.


Jag hade ingen jättelust att matcha med bröst idag dock, behåller mina i bhn thakyaverymuch. Istället räcker jag fram en liten ros som tack till Helena som varit värdinna denna vecka, och till Lela som är värdinna för NailartSunday varenda vecka.

This is the last day of the United in pink-week and it's also NailartSunday today. The theme for today is "breasts" so I made breasts. Kind of...
I used round stickers on the bottom of my nails to keep Pink macaroon, then added Black tie from Nox Twilight to make the breast shape. After that I used a dottingtool and the polish City from HM to add the nipples. 
It might be a bit messsy and not too pretty, but I still like them.
Didn't feel lika matching with real life boobs today though, so instead I match with a rose I would like to give to Helena for being an excellent hostess this week, and to Lela fo always being the hostess of NailartSunday.


   

    An InLinkz Link-up
   

lördag 25 oktober 2014

United in pink: HM, Pink macaroon

Dagen då allt gick fel när jag målade naglarna. Skit i topplacket fastän att jag tyckte jag varit så duktig på att rensa penseln senaste lackningen, jag hade visst fel. Och så lyckas jag stöta till det innan det torkat så jag fick en skada på pekfingret. *suck* Jaja, vad är en bal på slottet?


Pink macaroon från HM är helt enkelt ett ljust rosa krämlack, kanske lite kall i tonen. Tänker på sådan där hiskelig jordgubbsglass på pinne man kunde få skolan på blodpuddingsdagarna när jag var liten.


Eftersom det här är ett pastellack så är det självklart inte det lättaste att få det jämnt och snyggt. Det här är fyra lager, och kanske att jag kunde ha behövt ett femte också. Randigt så klart, men jämnar ut sig hjälpligt under topplacket - som jag alltså hade rester av Miss Conduct i...


Eftersom jag inte hade några macarons hemma, för jag tycker de är ganska så jätteäckliga, så valde jag istället att matcha med Gliiisen. Jo, man stavar hens namn så, och hem är min. Bara för att jag är 43 betyder inte det att jag slutar köpa, älska och gosa med gosedjur. #aldrigförgammalförgosedjur

Betyg 2/5

Pink macaroon from HM is a light pastel pink and as such needs at least four coats to become somewhat opac. And if I didn't have enough problems with it when I applied it, I also managed to dent it on one nail and still have some Miss Conduct in the brush for the topcoat to taints my freshly polished nails with. *sigh*
Since I think macaroons are bloody horrendous I match this polish with my cuddly pig Gliiisen. Just because I'm 43 doesn't mean I will give up my cuddly toys.


   

    An InLinkz Link-up
   

fredag 24 oktober 2014

Holofredag + United in pink: Orly, Miss Conduct

Regnet det bara öser ner, så idag har jag blixtrat till bilderna. Miss Conduct har jag haft med på bloggen förut, men kände att det var dags för en favorit i repris denna holofredag som också är fredagen i United in pink-veckan.


Eftersom jag redan har skrivit om det här så säger jag väl bara att det här är ett mörkt rosa lack med scattered holo och det är superfint.


Två lager på mina korta naglar. Mina naglar mår skruttdåligt just nu, knäcker av hörn och får flisor i dem hela tiden. Bästa att hålla dem korta då, även om jag ibland kan sakna att ha lite längd att måla på. Bilden ovan är förresten utan blixt, men den var rättvisast färgmässigt.


En av mina sjuttioelva sjalar fick matcha idag.

Miss Conduct from Orly has been on the blog before, but since it's Friday and both HoloFriday and United in pink, I decided to paint my nails with this masterpiece of a polish.
This is two coats, quick drytime. Dries a bit matte if you don't use shiny top coat, which I do. 
Top and bottom pictures today with flash, middlee one shows the accurate colour the best. Dark pink with scattered holo. And I match it with one of my many scarves.


   

    An InLinkz Link-up
   



torsdag 23 oktober 2014

United in pink: Depend #421

Godmorgon! Jo, för jag sov till halv ett idag. Saker som en dålig natts sömn och en knepig feber ställer till med. Hela dygnet ur fas. Äter man frukost klockan ett blir det lite fel liksom.
Men vad säger ni om att titta på dagens bidrag till United in pink istället för att läsa mitt svammel? Okej då.


Att man har ett nästan neonrosa lack i en höstkollektion tillhör inte vanligheterna, så det är ju kul att bli lite överraskad. #421 från Depend är riktigt knalligt ceriserosa mixat med blått skimmer. Riktigt snyggt på riktigt, men...


Det är ganska fluffigt och jag upplevde det som lite kladdigt. Inte att lacka med, men väl på nageln. Det här är två lager som jag var tvungen att göra ganska tjocka. Det torkade ganska långsamt i mitt tycke och kändes lite för tjockt och som att det inte tålde mycket stryk. Dessutom missfärgade det mina naglar, så förutom färgen var det ingen trevlig upplevelse.


Inne i det rum jag kallar biblioteket, men övriga familjen kallar spelrummet, står det en fluffig fåtölj med blommöster. Och blomman är rosa på riktigt, jag lovar.

Betyg 2/5

A sleepless night and some sort of fever made me sleep until noon today so for me it's still morning. Strange feeling. 
Todays contribution to United in pink is this very bright polish with blue shimmer. It's from this years autumn collection from swedish brand Depend, and has the innovative name #421. I really like the colour and the fact that this is only two coats. What I don't like is that it took a really long time to dry, the formula is thick and it didn't last long. 
Matching with the flowery armchair in what I would like to call the library.


   

    An InLinkz Link-up
   


onsdag 22 oktober 2014

United in pink: Ruby kisses, Dangerously grapefruit

Inne på Glitter hittade jag det här nagellacksmärket häromsistens, Ruby kisses. Värt att testa tänkte jag och slog till på ett gäng.


Dangerously grapefruit är ett koralligt lack som drar rätt mycket åt orange, med massor av rosa skimmer som gör att det skiftar lite i färg beroende på hur man vinklar nageln. Jag gillar verkligen den här färgen och den här effekten.


Det här är tre lager och det är lätt att lacka med. Tyvärr höll det rätt så dåligt på mig och var dessutom segtorkat. Men allra värst var lukten. Herregud! Det luktade som i ett sådant där målarrum man hade på träslöjden när jag var liten. Ett sådant där med extremt hög ventilation för att suga ut alla de livsfarliga ångorna. Och det luktade illa väldigt länge, så där illa så att katterna flydde fältet när jag försökte klappa dem, flera timmar efter lackning.


Hade en rosa- och rödrandig fluffig strumpa på mig när det begav sig. Tydligen.

Betyg 2/5. Hade varit högre om det inte vore för stanken.

Todays pink polish is actually a coral leaning orange polish, with pink shimmer. Ruby kisses is a new brand for me, and Dangerously grapefruit is the first one of them I'm trying on. I really liked the colour and it was easily applied with three coats. But it took its time to dry, it wore off too soon and it smelled really bad for a really long time. My cats fled when I tried to pet them hours after the polish was applied. And not smelled as in it was scented, but a really bad chemical stench.
Wore a pink and red striped fluffy sock the day I had the polish on. Apparently.


   

    An InLinkz Link-up
   



tisdag 21 oktober 2014

United in pink: Monki, Pink

Hej. Jag är sjuk. Tycker lite synd om mig själv faktiskt. Men eftersom jag har rosa på naglarna idag så tittar vi väl på det, det är ju trots allt fortfarande United in pink-vecka, och det är lite viktigare än en vanlig förkylning. 


Jag har ett effektlack från Monki också, annars känner jag mig ganska så färdig med Monkis lack nu. Jag är inte värst imponerad faktiskt, men! Pink gillar jag mer än vad jag trodde jag skulle göra.
Ett lite mörkare gammelrosa krämlack. Snäppet mörkare än vad jag tycker mina bilder visar.


Jag hade dåligt ljus när jag lackade så det blev tre lager för säkerhets skull. Jag är dock 98% övertygad om att det hade räckt utmärkt med två. Lite tjock i formulan och lagren ville kanske inte riktigt gifta sig med varandra. Torkar ganska långsamt.


Min favoritkofta har många olika färger och mönster. hittade lite rosa i den perfekta matchningsnyansen.

Betyg 3/5

United in pink continues even though I have managed to catch a cold and am feeling sorry for myself.
Pink from Monki is a bit darker vintage pink. I liked the colour this time, but I won't bother with Monkis polishes in the future.
This is three coats but I'm pretty sure that two had been enough, I just had bad lighting when I applied it. It's a bit thick and it layers itself. Dry time on the slow side.
My favourite cardican just happenes to have a pink pattern to match this polish with.


   

    An InLinkz Link-up
   


måndag 20 oktober 2014

United in pink: Ciaté, Showgirl

Så var det dags för årets rosa vecka på Sveriges nagelbloggar, United in pink. Detta så klart för att uppmärksamma Rosa bandet och bröstcancer. 
Mer information om kampanjen Rosa Bandet finns att få på Cancerfondens hemsida, och för att donera en slant kan man köpa någon av de rosa produkter som finns i butiker runtomkring oss eller sätta in på Cancerfondens postgirokonto 90 1986-0.


Mitt första bidrag denna rosa vecka blir Ciatés Showgirl. Ett vackert lite mörkt rosa med ljusare rosa skimmer. Väldigt tjusigt tycker jag.


Det här är tre lager av det lättmålade slaget, torkade snabbt. Jag hittade min flaska i en korg på disken inne på HM för 49:-, ibland ska man ha tur.


Lilla E:s rum är som vanligt en utmärkt källa för rosa matchningar. Här har hon pysslat till ett litet rosarött hjärta som jag snodde som matchning.

Betyg 4/5

Today is the start for the pink week United in pink here in Sweden, a week dedicated to pink polishes to help raise awareness about breast cancer.
Showgirl from Ciaté is a dark pink polish with pink shimmer a few shades lighter pink. This is three coats, easily applied and dried fast. 
Matching with a pin and red heart my youngest daughter Little E has made.


   

    An InLinkz Link-up
   


fredag 17 oktober 2014

Essie, Sable collar

Titta vad jag hittade i arkivet! Minns ingenting om det dock, så det här blir ett kort litet fredagsinlägg innan jag tittar på film och äter popcorn.


Sable collar från Essie skulle jag vilja beskriva som mjölkchokladfärgad med rosa skimmer. Min mamma gillade det, jag - inte så värst.


Minns jag inte helt galet var det här två lager. Lackegenskaper har jag inget minne av vilket lär betyda att det inte var några problem med det för sådant brukar jag komma ihåg.


Om ni någonsin besöker Gripsholm slott så måste ni leta upp den här stackaren i vapenrummet på slottet. Ett ganska så dåligt uppstoppat lejon någon gång på 1700-talet av någon som inte visste hur ett lejon ser ut. Hysteriskt roligt numera. Jag har honom på en kylskåpsmagnet så att jag kan bli glad varje dag.

Betyg 3/5 Mamma får mitt ex.

Found this in the archive and I don't remember much about it. Sable collar is a milkchocolate-brown with pink shimmer. I think this was two coats but I'm not sure. 
Matchin with the badly stuffed lion that "lives" at Gripsholm's castle. If you ever visit go take a look at him. Stuffed in the 18th century by someone who didn't know what a lion looked like.

onsdag 15 oktober 2014

HM, Dandelion

Undrar ni varför jag inte skriver in ett sådant där et-tecken när jag skriver HM numera? Det beror på att jag har sabbat en del av mina siffertangenter genom att spilla lite vin på min laptop. Och et-tecknet ligger som bekant på sexan. Don't drink and type liksom.


Här har vi i varje fall ett maskrosgult lack från HM. Jag antar att det ska vara maskrosgult i varje fall eftersom det heter Dandelion, dåligt med maskrosor att jämföra med just nu bara. Bortse gärna från de svarta prickarna som tydligen lurade i penseln till topplacket. Det här är en helt vanlig gul jelly. Maskros, äggula, primärgul - vad du vill. Den är gul helt enkelt.


Tänker ni nu: "En gul jelly? Utan vnl? Den måste jag ha!"
Ledsen att behöva sabba illusionen, men mina bilder ljuger. Jag vet inte varför det ser ut att täcka så bra på mina bilder, men i verkliga verkligheten så hade jag väldigt tydlig vnl även efter de fyra lager jag bar här. Det var hyfsat lätt att lacka med dock, rann ner lite väl mycket i nagelbanden bara.


Om man inte har några maskrosor att matcha med får en del av hösten funka i stället. Här ett gulnat blad från min jätterhododenron. Så där stor att den börjar skymma vissa fönster. Hade den varit tråklila hade jag tagit bort den, men nu blommar den med vackert rosavita blommor och jag hyser viss kärlek till den.

Betyg 3/5

This polish from HM is called Dandelion, and is a dandelion yellow. I match it today with an autumn yellow leaf from my gigantic rhododendron though, since dandelions are not in bloom this time of year. You could also say it's primary yellow, or egg yolk yellow.
This is a jelly and as such do not give complete coverage even after the four coats I have layered here. I have no idea why my pictures came out showing such good coverage, because I had  visible nail lines galore in reality. 

måndag 13 oktober 2014

Depend #372

Vad skönt det var med en liten paus hörrni. Jag hann läsa hur mycket som helst, klappade katten tills han gick in i ett annat rum för att få vara ifred och har mått ganska så bra den senaste veckan. Tack till er som kom med uppmuntrande kommentarer, jag ska svara på dem snart.

Nog om det - jag har rotat i mitt minimala arkiv, för idag är naglarna nakna, och hittat ett grått lack som passar utmärkt idag på grund av anledningar.


Depends lack med nummer 372 är inte nytt. Jag tror det kom förra hösten, men det kan ha varit tidigare än så. Det har alltså stått hur länge som helst i min otestade låda.
Det är dimmigt grått med blått, lite glittrigt skimmer och väldigt trevligt på alla sätt och vis.


Det var ett tag sedan jag bar det, men minns jag inte helt uppåt väggarna fel så är det här tre lager som var lätta att lacka och som torkade hyfsat snabbt.


Det är tydligen ganska precis en månad sedan jag bar det. Och hur kan jag veta det? Jo, för en viss vecka i månaden äter jag Firewood som om det vore det första jag fick äta efter att ha vandrat i öknen i 40 år. Vissa vill ha choklad när de har mens jag vill ha/kräver lakrits. Tyvärr har de gjort om mixen i Firewood, och gjort den sämre, men tills jag hittar en värdig ersättare får den duga. Och så matchar påsen bra mot lacket. Och jag vet att det var en månad sedan för gissa vad jag precis messade älskade maken om att jag ville han köpa hem till mig när han cyklar från jobbet. Just det...

Betyg 4/5

Depend number 372 is not a new polish, I think it was part of the autumn collection from 2013 but it could have been earlier. 
It's a foggy grey with metallic blue shimmer and absolutely lovely. If memory serves me right this was three coats, easily applied and quickish to dry.
Matching with what I crave once a month. Some people want chocolate when they're on their period - I demand liquorice. And since it's that time of the month again it's safe to say I wore this polish a month ago.

måndag 6 oktober 2014

Bloggpaus

Hej hopp!

Jag kommer pausa den här bloggen den här veckan, och inte heller läsa värst mycket på andra bloggar. Anledningen till det är att det just nu pågår en temavecka som kallas United in green som belyser psykisk ohälsa.

Jag har inget alls emot det - tvärtom faktiskt, eftersom jag lider av just psykisk ohälsa och det ganska rejält sedan ett par år tillbaka. Problemet är att jag blir så oerhört triggad.
Och det är ju tråkigt att det blir så, när det just nu pågår något som ligger mig varmt om hjärtat, men när jag får hjärtklappning och börjar svettas när jag läst gröna inlägg, då är det läge att inse sina begränsningar och pausa lite.

Nu tycker jag att ni gör precis tvärtemot vad jag kommer göra, och knappar in på Karins blogg Vacker och underbar och tittar på alla sköna gröna lack som finns där. Själv ska jag dricka te, läsa, klappa katt, promenera, gå i terapi  och ta hand om min själ. Vi ses på andra sidan.

Kram på er!


I'm having a bit of a problem with triggers this week, so I have decided to take a break for this week. Welcome back and take care.

fredag 3 oktober 2014

Nail Pattern Boldness, Vincent Price is right

Nej. Det här är inte heller någon ersättning för det Black knight-lack som gick till de sälla jaktmarkerna på grund av en misstänkt defekt kork. Ska jag lyckas ersätta det måste det tydligen bli med ett annat likadant, men jag försökte i varje fall.


Vincent Price is right har ett roligare namn än vad lacket är roligt i varje fall. Blaskigt ljussvart bas med miniglitter i alla möjliga färger, och jag hade så stora förväntningar på det här som inte blev infriade.


Det här är fyra lager. Problemet är att trots att det är så pass blaskig bas så drunknar ändå glittren rätt så rejält. Dessutom känns det ganska ojämnt i pigmenteringen och blev både flammigt och vallade sig. Inte en total mardröm att lacka med, men samtidigt inte en underbar upplevelse.
Visst, jag hade kunnat lägga det över ett svart krämlack och kommit undan med antalet lager lack, men frågan är om det blivit så mycket bättre. Glitterproblemet hade ändå kvarstått, med tanke på att det är rätt så glest med glitter, och det är liksom glittren som är hela grejen med det här lacket. Samt att jag tycker att man inte ska behöva lägga underkläder, men det kanske är jag som är tjurig där.


Undrar ni varför jag matchar med det blå filmomslaget till Edward Scissorhands? Det beror på att Vincent Price är med i den, i en av sina sista roller. Han spelar uppfinnaren som skapade Edward. Det är även Vincent Price vi hör i den talade delen av Michael Jacksons monsterhit Thriller. Han gjorde sig nämligen mest känd som skräckskådespelare, i klassiska skräckfilmer som "House of wax" och "House of Usher".

Betyg 2,5/5

The black knight from Butter London remains irreplaceble, Vincent Price is right is nowhere near it, not in opacity or glitter density. This is quite a watery black, eaven though I "only" used four coats for it. The glitters drown in it anyway. Too bad - it looks lovely in the bottle.
Name match today since Vincent Price starred in Edward Scissorhands as the inventor.


Vincents röst hörs 6:30 in i videon, om ni inte kan tåla er.

onsdag 1 oktober 2014

Depend #422

Kort inlägg idag för jag har huvudvärk. Så kan det gå när man grinar över en bok. Så blödig är jag.


#422 tillhör Depends höstkollektion och är en väldigt trevlig blå historia. Sådär härligt safirblå, med skimmer som ger lite extra dimension i lacket.


Bra opacitet. Det här är två lager. Ett tredje kan kanske behövas om man har längre naglar.



Det var ett tag sedan jag matchade med mina salt- och peppar-Tardisar, men nu var det dags igen.

Betyg 4/5

I have a headache so I will keep this short.
#422 is part of the autumn collection from Swedish brand Depend. This is a dark, shimmery saphire blue and quite georgeous.
Two coats, matched with a Tardis.